Tervetuloa Karvin uusille nettisivuille! Katso tästä tärkeimmät uudistukset

Uutinen

Karvin vanhat nettisivut tulivat teknisen tiensä päähän, ja tarve sivujen uudistukselle oli ollut ilmassa jo pitkään. Nettisivumme on nyt uudistettu, ja tässä uutisessa kerromme keskeisimmät muutokset, jotta löydät tarvitsemasi tiedon jatkossakin mahdollisimman hyvin.

Nettisivujen uusimisessa tärkeintä oli mahdollistaa tiedon parempi hyödynnettävyys. Siksi tietoa ja sivuston rakennetta on jäsennetty hieman uudella tavalla ja sivuston sisäistä hakua on parannettu. Sivuilla on kiinnitetty huomiota myös saavutettavuuteen. 

Visuaalisuus ja äänensävy 

Lähdimme hakemaan uusille nettisivuille visuaalisempaa ja raikkaampaa ilmettä, minkä myötä sivuilla on muun muassa käytetty värejä entistä vahvemmin. Verkkosivujen uudistuksen yhteydessä päivitimme aavistuksen verran visuaalista ilmettämme, ja tämä tulee näkymään myöhemmin myös muussa viestinnässämme. 

Huomiota on kiinnitetty myös äänensävyyn. Määrittelimme keväällä 2023, että haluamme olla 

  • luotettava, asiantunteva ja vakuuttava
  • selkeä ja ymmärrettävä
  • raikas ja kiinnostava
  • ystävällinen, helposti lähestyttävä ja ihmisläheinen.

Sivujen uudistettujen tekstien sävy mukailee näitä tavoitteita. Kaikkia sivujen tekstejä emme ole vielä ehtineet käydä läpi, mutta muutos vaatii aina aikaa. Jatkammekin tekstien uudistamista nettisivujen julkaisun jälkeenkin. 

Etusivu 

Etusivultamme löydät tuttuun tapaan uusimmat tiedotteemme ja tulevat tapahtumat sekä linkit eri koulutusastekohtaisille sivuille. Näkymän rauhoittamiseksi uusimpia raportteja ei enää erikseen listata etusivulla, mutta niistä kerrotaan entiseen tapaan omilla tiedotteillaan. Kaikki raportit ovat edelleen haettavissa myös Julkaisut-sivulla.

Etusivumme mahdollistaa myös ajankohtaisten nostojen tekemisen. 

Haku 

Karvin verkkosivuilla on suuri määrä arviointitietoa eri koulutusasteilta, ja siksi toimiva haku on yksi sivujen tärkeimpiä ominaisuuksia. Uudessa haussa olemme parantaneet hakutulosten tarkkuutta ja lisänneet suodatusvaihtoehtoja, joilla hakua voi rajata. 

Ajankohtaista-osio 

Uutuutena sivuillamme on Ajankohtaista-osio. Sen alle olemme koonneet sivuillamme jo ennestään ollutta sisältöä, kuten uutisia, lausuntoja ja policy brief -artikkeleita, mutta nyt aiempaa loogisemmin yhden yläotsikon alle. Ajankohtaista-osio pitää sisällään myös blogimme, joka ennen oli erillisellä sivustolla. 

Tietoa meistä -sivu 

Sisällöllisesti suurin muutos on tapahtunut Tietoa meistä -sivuilla. Sivuilla on edelleen kaikki samat tiedot kuin vanhoillakin nettisivuilla, mutta tiedot on ryhmitelty paremmin omiksi kokonaisuuksikseen. Sivuille on myös lisätty uutta tietoa esimerkiksi erilaisista arviointityypeistämme, kehittävän arvioinnin toimintatavasta, nelivuotisesta arviointisuunnitelmasta ja työskentelystä meillä.

Yhteystiedot 

Yhteystiedot ovat samassa paikassa kuin ennenkin, mutta olemme lisänneet yhteystietojen alle oman osionsa medialle.  

Tulossa myöhemmin 

Jatkamme uusien verkkosivujemme kehittämistä edelleen. Jatkamme muun muassa vanhempien sisältöjen viemistä sivuille jatkuvalla syötöllä, ja myöhemmin teemme vielä joitakin laajempia uudistuksia. Tulossa on muun muassa uudenlainen raportointialusta, jolla raporttejamme on jatkossa helpompi selata sivu tai aihekokonaisuus kerrallaan. Seuraa siis uutisointiamme! 

Uuden arviointisuunnitelmakauden käynnistyessä (vuonna 2024) tavoitteenamme on myös yhtenäistää eri arviointien omien sivujen tyylejä ja sisältöjä. 

Palautetta sivuista 

Risuja, ruusuja ja jatkokehittämisehdotuksia uusista verkkosivuistamme voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen viestinta@karvi.fi. Kaikki palaute on arvokasta verkkosivujemme kehittämiseksi edelleen!