Valssi – Varhaiskasvatuksen laadunarviointijärjestelmä

Varhaiskasvatus
Valssin logo

Tervetuloa Valssin sivuille!

Valssi on kansallinen laadunarviointijärjestelmä, jonka tarkoituksena on tukea järjestäjiä ja palveluntuottajia heidän laadunhallinnassaan. Valssi on monipuolinen digitaalinen palvelu, jolla voidaan toteuttaa arviointitiedonkeruita, saada toimijakohtaisia arviointiraportteja, tuottaa arvioinnin toimipaikkakohtaisia yhteenvetoja sekä julkaista toimijan lakisääteisiä arviointituloksia.

Valssiin kirjautuminen: Linkki

Tämä sivu sisältää yleistä tietoa Valssin sisällöistä, tavoitteista ja kehitysvaiheista:

Valssi-infotilaisuudet uusille käyttäjille

Keväällä 2024 järjestetään samansisältöisiä info-tilaisuuksia uusille Valssi-käyttäjille. Kerromme Valssista ja havainnollistamme esimerkein, miten järjestelmää voi hyödyntää arvioinnissa ja kehittämisen tukena. Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Teams-osallistumislinkit löytyvät alta.

to 14.3. kello 12.30-14 Osallistu tilaisuuteen tästä.

ke 24.4. kello 12.30-14 Osallistu tilaisuuteen tästä.

to 25.4. kello 12.30-14 (Tarkoitettu erityisesti yksityisille palveluntuottajille) Osallistu tilaisuuteen tästä.

Valssin käyttäjäkoulutukset

Karvi järjestää kaksi käytännönläheistä koulutusta, jossa opastamme käyttäjiä arviointiprosessin läpiviemisessä ja Valssin käyttämisessä. Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Teams-osallistumislinkit löytyvät alta.

to 21.3. kello 12.30-14 - OSA 1: Valssin käyttöönotto ja tunnukset, arviointiprosessin periaatteet sekä kyselykierroksen toteutus. Voit osallistua koulutukseen tästä.

to 18.4. kello 12.30-14 - OSA 2: Arviointiraportin tarkastelu, arviointikeskustelut, yhteenvetojen ja tulosten laatiminen. Voit osallistua koulutukseen tästä.

Arviointiverkosto

Verkoston tarkoitus on tiedottaa Valssin ja siihen liittyvien arviointityökalujen kehittämisestä, järjestää koulutuksia ja webinaareja eri henkilöstöryhmille ja jakaa osaamista ja hyviä käytäntöjä arvioinnin kehittämisen tueksi. Toivomme, että saamme jokaisesta kunnasta ja yksityisestä organisaatiosta osallistujia verkostoon. 

Arviointiverkostoon ilmoittautuminen ja kysymykset: valssi@karvi.fi

Lisätietoja

Sivi_Harkoma

Sivi Harkoma

Arviointiasiantuntija
Varhaiskasvatus
+358 29 533 5556 Helsinki
Tuomas Sarkkinen

Tuomas Sarkkinen

Arviointiasiantuntija
Varhaiskasvatus
+358 29 533 5582 Helsinki