Karvi Hyvin sanottu -keskustelufestivaaleilla

Esi- ja perusopetus Korkeakoulutus

Olemme mukana Hyvin sanottu -keskustelufestivaalilla 29.–30.9. kahdella keskustelulla. Tervetuloa mukaan jakamaan ajatuksia ja kokemuksia!

Hämeenlinnan Verkatehtaalla järjestetään 29.–30.9. Hyvin sanottu -keskustelufestivaalit, joilla myös Karvi on mukana. Tapahtuman tarkoituksena on lisätä rohkeutta osallistua keskusteluihin, syventää ymmärrystä toisistamme ja vahvistaa kokemusta siitä, että kaikkien äänellä on merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa. Festivaaleilla kaikki halukkaat voivat osallistua keskusteluun.

Miksi Matti Meikäläiselle ei opiskelu maistu? La 30.9. klo 12.00–13.30, Verkatehtaan Patio-tila  

Mitkä asiat vaikuttavat nuorten opiskelumotivaatioon? Mitä asialle pitäisi tehdä – vai pitäisikö tehdä mitään?

Kaikille avoimen keskustelun tavoitteena on lisätä ymmärrystä erilaisista näkökulmista oppilaiden asenteisiin peruskoulua kohtaan. Keskustelussa noudatetaan Erätauko-menetelmää, jonka kantavina ajatuksina on rakentava yhteiskunnallinen keskustelu ja yhteiset pelisäännöt.

Keskusteluun on kutsuttu osallistujia etukäteen, mutta myös yleisöllä on mahdollisuus kommentoida ja esittää kysymyksiä keskustelun aikana. Tervetuloa siis osallistumaan keskusteluun – olitpa minkä ikäinen tai millaisesta taustasta tahansa!

Kansallinen korkeakoulujen arviointijärjestelmä uuden edessä 

Laadukkaat korkeakoulut tukevat Suomen kilpailukykyä ja edellytyksiä menestyä tulevaisuuden haasteiden ratkojana. Korkeakoulut ovat tärkeitä yhteiskunnallisia vaikuttajia, ja ne tuottavat osaajia laajasti yhteiskunnan ja työelämän tarpeisiin. Korkeakoulujen auditoinnit ovat riippumatonta arviointia, jonka toteuttaa korkeakoulun ulkopuolinen auditointiryhmä. 

Keskustelu korkeakoulutuksen arviointijärjestelmästä käydään luottamuksellisena keskusteluna, mikä tarkoittaa keskustelun käymistä luottamuksellisessa ilmapiirissä, tapahtuma-alueella sijaitsevassa yksityisessä tilassa. Keskusteluun on kutsuttu osallistujia etukäteen, ja he edustavat korkeakoulujen, opiskelijoiden, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä työelämän edustajia, joilla on vankka korkeakoulujen arviointitoiminnan tuntemus ja kykyä visioida tulevaa.

Keskustelussa noudatetaan Erätauko-menetelmää, jolle on ominaista rakentava yhteiskunnallinen keskustelu ja yhteiset pelisäännöt.

Keskustelut ovat osa Hyvin sanottu -keskustelufestivaalia

Hyvin sanottu on Ylen ja Erätaukosäätiön käynnistämä viisivuotinen hanke, jonka tavoite on vahvistaa suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luoda turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.

Nähdään Verkatehtaalla!

 

Karvi Hyvin sanottu -keskustelufestivaaleilla

Verkatehdas (Paasikiventie 2, 13200 Hämeenlinna)
ilmainen
Yle ja Erätauko-säätiö